BİNGÖL / SOLHAN - Yenibaşak Yatılı Bölge Ortaokulu

Yenibaşak Ybo Eğitim Binası ve Pansiyon Binası

Yenibaşak Yatılı Bölge Ortaokulu, Solhan Yatılı Bölge Ortaokulu binasımda eğitim öğretime devam etmektedir.

Bünyesinde Yenibaşak İlkokulu, Yenibaşak İmam Hatip Ortaokulu, Anasınıfı ve Özel Eğitim Sınıfları bulunan Yenibaşak Yatılı Bölge Ortaokulu ve okula bağlı bulunan okul pansiyonu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminde deprem riski yönünden çeşitli incelemelerin yapılması sebebiyle kapatıldı. Yetkili ve ilgili kurumlarca gerekli incelemeler yapılmış olup ilgili birimlere sonuç raporu henüz ulaşmadığından okul eğitim binası ve pansiyon binası hâlâ kapalı bulunmaktadır.

Yenibaşak Yatılı Bölge Ortaokulu ve Yenibaşak İmam Hatip Ortaokulu, 20 Mart 2023 tarihinden itibaren eğitim öğretim faaliyetlerini Solhan Yatılı Bölge Ortaokulu binasında devam ettirmektedir. Yatılı öğrenciler de yine aynı okulun daha önce boş bulunan pansiyonunda barınmaktadır.

20 Mart 2023’ten beri Yenibaşak İlkokulu, Anasınıfı ve Özel Eğitim sınıfları; köy merkezinde Kur’an Kursu olarak inşa edilen binanın 2. katında eğitim öğretime devam etmektedir.

Öğrencilerin eğitim gördükleri köy Kur’an Kursu binasında; 7 derslik, 1 öğretmenler odası ve 1 idari oda bulunmaktadır.

Yayın: 05.01.2024 - Güncelleme: 05.01.2024 17:18 - Görüntülenme: 62